ABC kuchni chinskiej:
Dobra luchnia chinska to dobre przyprawy: swiezy czosnek, swiezy imbir, swieze chili, trawa cytrynowa, orzeszki ziemne, olej sezamowy ciemny, olej z orzeszkow ziemnych, sos sojowy jasny, sos sojowy slodki, sos Teriyaki, sos rybny, sos ostrygowy, sos sliwkowy, Reszta to np.warzywa pokrojone w paski i mieso z piersi drobno pokrojone. Sos np. slodko kwasny zrobisz samemu na bazie soku z ananasow i octu winnego itd. (szukaj gugle)
no i dobry wok (nie jest koniecznoscia ..mozna to zrobic jedna dobra patelnia i garnkiem w ktorym sie wszystko miesza)
Kurczak po chińsku?
Obserwuj wątekOdp: Kurczak po chińsku?
LegoJedi
Dobra luchnia chinska to dobre przyprawy: swiezy czosnek, swiezy imbir, swieze chili, trawa cytrynowa, orzeszki ziemne, olej sezamowy ciemny, olej z orzeszkow ziemnych, sos sojowy jasny, sos sojowy slodki, sos Teriyaki, sos rybny, sos ostrygowy, sos sliwkowy, Reszta to np.warzywa pokrojone w paski i mieso z piersi drobno pokrojone. Sos np. slodko kwasny zrobisz samemu na bazie soku z ananasow i octu winnego itd. (szukaj gugle)
no i dobry wok (nie jest koniecznoscia ..mozna to zrobic jedna dobra patelnia i garnkiem w ktorym sie wszystko miesza)