Mam pare przepisow chociaz ja tez raczej uzywam kupne ale to z czystego lenistwa))
Polewa 1
10dag margaryny
10dag cukru pudru
2 lyzki mleka
3 lyzki dobrego ciemnego kakao
1 lyzeczka maki ziemniaczanej
Wszystkie skladniki stopic,dokladnie wymieszac,na malym ogniu pogotowac 5 minut i goraca polewa polac ciasto
Lukier i polewa
Obserwuj wątekOdp: Lukier i polewa
Marika_1961
Polewa 1
10dag margaryny
10dag cukru pudru
2 lyzki mleka
3 lyzki dobrego ciemnego kakao
1 lyzeczka maki ziemniaczanej
Wszystkie skladniki stopic,dokladnie wymieszac,na malym ogniu pogotowac 5 minut i goraca polewa polac ciasto
Polewa 2 (do tortow czekoladowych)
3 lyzki dobrego ciemnego kakao
1/2 szklanki cukru pudru
12,5 dag margaryny
2 lyzki likieru wisniowego
2 lyzki smietanki
1 plaska lyzeczka maki ziemniaczanej
Wszystkie skladniki polewy wlozyc do rondelka,wymieszac i na bardzo malym ogniu doprowadzic do wrzenia (nie gotpowac!)
Polewa 3
10 dag czekolady
1 lyzka margaryny
Czekolade polamac na drobne kawalki,wlozyc do garnka z margaryna i podgrzewac w kapieli wodnej stale mieszajac,az do uzyskania gladkiej glazury.
Polewa 4
1 lyzka margaryny
3 lyzki smietany
6 lyzek cukru
3 lyzki kakao
Wszystkie skladniki polewy wlozyc do rondelka,wymieszac i na bardzo malym ogniu doprowadzic do wrzenia (nie gotowac!)
Polewa 5 (do tortow biszkoptowo-serowych)
2 lyzki dobrego ciemnego kakao
2 lyzki cukru pudru
10 dag margaryny
2 lyzki likieru wisniowego
2 lyzki smietanki
Wszystkie skladniki polewy wlozyc do rondelka,wymieszac i na bardzo malym ogniu doprowadzic do wrzenia (nie gotowac!)
Jutro wpisze pare na lukry