No właśnie... Ostatnio znajoma była daaaleko w obcym świecie i przywiozła mi super przepis na słodkości. W przepisie jest mąka ryżowa. Ja wiem, że nie jest to jakiś bardzo wyszukany składnik ale byłam już w każdym sklepie spożywczym w moim miasteczku i nigdzie jej nie mogłam dostać. I tu moje pytanie. Czy można by było mąkę ryżową czymś zastąpić? Jak myślicie? Może mąka kukurydziana lub ziemniaczana?
Z przepisu mi wynika, że ta mąka ryżowa dodawana w celu zagęszczęnia potrawy.
Może ktoś próbował już czymś zastąpić tą mąkę?
Ja tak robię, że gdy nie mam mąki ryżowej zastępuję ją ziemniaczaną lub kukurydzianą. Nie wiem czy w Twoim przepisie tak można. Mąkę ryżową bez problemu kupuję w sklepach z tak zwaną zdrową żywnością lub w Czechach.
Mąka ryżowa
Obserwuj wątekOdp: Mąka ryżowa
anemon
Ja tak robię, że gdy nie mam mąki ryżowej zastępuję ją ziemniaczaną lub kukurydzianą. Nie wiem czy w Twoim przepisie tak można. Mąkę ryżową bez problemu kupuję w sklepach z tak zwaną zdrową żywnością lub w Czechach.