ja najczęściej korzystam z takiego przepisu, mogę go polecić:
200g. makaronu Tagliatelle
250ml. słodkiej śmietany 30%
250g. sera mascarpone
200g. wędzonego łososia suempol
1 łyżka masła roślinnego
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
świeżo zmielony pieprz
sól
Makaron gotujemy al dente. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
wlewamy śmietanę oraz mascarpone i mieszamy do czasu aż uzyskamy gładki sos.
Wrzucamy łososia pokrojonego na drobne kawałki oraz sok z cytryny.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i na talerze
Makaron z łososiem.
Obserwuj wątekOdp: Makaron z łososiem.
Goniulka
200g. makaronu Tagliatelle
250ml. słodkiej śmietany 30%
250g. sera mascarpone
200g. wędzonego łososia suempol
1 łyżka masła roślinnego
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
świeżo zmielony pieprz
sól
Makaron gotujemy al dente. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
wlewamy śmietanę oraz mascarpone i mieszamy do czasu aż uzyskamy gładki sos.
Wrzucamy łososia pokrojonego na drobne kawałki oraz sok z cytryny.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i na talerze