Używamy dwóch rodzajów masła:
1. Masełko Mazurskie tylko do smarowania pieczywa; po wyjęciu z lodówki dość szybko mięknie. Nie używam go do gotowania - nie nadaje się.
2. Do gotowania lub pieczenia ciast używam tylko zwykłego masła typu Extra lub w osełce. Do smażenie w ogóle masła nie używam.
Jeśli trzeba przesmażyć bułkę tartą do kalafiora, brokuła lub gotowanej fasolki szparagowej, to wtedy tak. Ale innych przypadków nie pamiętam (-:
3. Smażenie ryb, obsmażanie mięsa itp. to na oleju z pestek winogron
4. Sos winegret i inne tego typu sosy na zimno wymagające oleju - tylko olej z pestek winogron
Masło czy margaryna?
Obserwuj wątekOdp: Masło czy margaryna?
maciek_001
1. Masełko Mazurskie tylko do smarowania pieczywa; po wyjęciu z lodówki dość szybko mięknie. Nie używam go do gotowania - nie nadaje się.
2. Do gotowania lub pieczenia ciast używam tylko zwykłego masła typu Extra lub w osełce. Do smażenie w ogóle masła nie używam.
Jeśli trzeba przesmażyć bułkę tartą do kalafiora, brokuła lub gotowanej fasolki szparagowej, to wtedy tak. Ale innych przypadków nie pamiętam (-:
3. Smażenie ryb, obsmażanie mięsa itp. to na oleju z pestek winogron
4. Sos winegret i inne tego typu sosy na zimno wymagające oleju - tylko olej z pestek winogron
5. Smaku margaryny już nie pamiętam