Byłam w restauracji Studio Buffo i jadłam potrawy z tego menu. Bardzo mi smakowały i w ogóle uważam, że taki rodzaj degustacji to dobry pomysł . Nawet zainspirowałam się sałatką z gorgonzolą i gruszkami - tu jest mój przepis: https://gotujmy.pl/salatka-z-gorgonzola-i-gruszkami,przepisy,57154.html
Ja w ogóle lubię różnego rodzaju degustacje. W Krakowie niektóre restauracje urządzają wieczory tematyczne, np. z kuchnią grecką. Kiedyś byłam w jednej z restauracji na wieczorze z kuchnią indyjską - był bufet ze specjałami tej kuchni i można było się najeść do syta Wprawdzie takie degustacje niekoniecznie odzwierciedlają to, co na co dzień można zjeść w restauracji, ale myślę że pokazują umiejętności kucharza, no i są dobrą okazją do tego, by poszerzać swoje kulinarne horyzonty
Odpowiedz na/ edytuj Menu degustacyjne i inne sposoby degustacji
Menu degustacyjne i inne sposoby degustacji
Obserwuj wątekOdp: Menu degustacyjne i inne sposoby degustacji
apetyczna_ania
Ja w ogóle lubię różnego rodzaju degustacje. W Krakowie niektóre restauracje urządzają wieczory tematyczne, np. z kuchnią grecką. Kiedyś byłam w jednej z restauracji na wieczorze z kuchnią indyjską - był bufet ze specjałami tej kuchni i można było się najeść do syta Wprawdzie takie degustacje niekoniecznie odzwierciedlają to, co na co dzień można zjeść w restauracji, ale myślę że pokazują umiejętności kucharza, no i są dobrą okazją do tego, by poszerzać swoje kulinarne horyzonty