Trzeba po prostu sprawdzać, po kilku razach będziesz już mistrzem
Najważniejsze to nie piec za długo, bo będzie sucha podeszwa. Z zewnątrz musi być zbrązowione, najlepiej, jak się pojawią takie typowe paski od grillowej kratki. Ważne jest też, żeby je wcześniej zamarynować, dzięki czemu będzie smaczne i bardziej soczyste. Do karkówki dobra jest marynata cytrynowo-ziołowa, a do kurczaka na bazie jogurtu lub maślanki, np. doprawiona curry (jeśli lubicie).
Mięso na grilla
Obserwuj wątekOdp: Mięso na grilla
efu7
Najważniejsze to nie piec za długo, bo będzie sucha podeszwa. Z zewnątrz musi być zbrązowione, najlepiej, jak się pojawią takie typowe paski od grillowej kratki. Ważne jest też, żeby je wcześniej zamarynować, dzięki czemu będzie smaczne i bardziej soczyste. Do karkówki dobra jest marynata cytrynowo-ziołowa, a do kurczaka na bazie jogurtu lub maślanki, np. doprawiona curry (jeśli lubicie).