Mięso z chińszczyzny

Obserwuj wątek

Odp: Mięso z chińszczyzny

Polpal
  • Polpal

  • Posty: 175
  • Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
Aby się dowiedzieć jak Wietnamczyk coś robi to najlepiej porozmawiać z tym Wietnamczykiem, napewno chętnie wytłumaczy jak poszczególne dania są przygotowywane.

Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.

Odpowiedz na/ edytuj Mięso z chińszczyzny