Aby się dowiedzieć jak Wietnamczyk coś robi to najlepiej porozmawiać z tym Wietnamczykiem, napewno chętnie wytłumaczy jak poszczególne dania są przygotowywane.
Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.
Mięso z chińszczyzny
Obserwuj wątekOdp: Mięso z chińszczyzny
Polpal
Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.