Bahus- dobry żart tynfa wart- to aksjomat. Tyle że wysyłanie sprzecznych sygnałów w ważnych sprawach moze kogoś sprowadzić na manowce. Ja ( My ) piszemy o tym , że kopiowanie przepiusów i zdjęć jest naganne i sprzeczne z prawem i może doprowadzić do odpowiedzialności prawnej .Ty żartujesz z tego- wyszydzasz próby zapanowania nad nieuczciwością . Co w tym zabawnego że nie zgadzamy się na nieuczciwość?. Co nagannego w walce o uczciwość ?. Mamy udawać , ze nie widzimy złodzieja ( bo ktoś kto kopiuje cudzą pracę i podszywa się pod autora to po prostu złodziej ) .Czy jak pod blokiem komuś kradną samochód to też udajesz , ze nie widzisz ? Czy jak w autobusie widzisz, że ktoś komuś wyciąga portfel z kieszeni to odwracasz głowę ? Sorry - ale bagatelizowanie sprawy zachęca tylko do nieuczciwosci .
Przepraszam - ale wczoraj akurat mnie spotkało coś takiego na Facebooku. Ktoś skopiował moje zdjęcie kulinarne i przepis Misia53 i wstawił jako swoje na stronę Knorra . Rozgorzała dyskusja .I ktoś użył argumentu , że przecież to tylko przepis - o co chodzi ?- ( fakt głos był jednostkowy ) .
Otóż protestuję - to nie jest tylko przepis .To taki sam tekst jak każdy inny ( może mi się podobać lub nie ) i podlega ochronie prawnej - tak samo zdjęcia .
I stanowczo protestuję przeciw wszelkim próbom dewaluowania problemu przez obracanie ich w żart. Nie ze wszystkiego i nie zawsze wypada żartować . A uczciwość na pewno do tych tematów z których można sobie robić ,, jaja " nie należy . I tyle.
zmieniono 1 raz (ostatnio 05 sie 2010 14:17 przez Babciagramolka)
Mój pomysł na plagiatorów
Obserwuj wątekOdp: Mój pomysł na plagiatorów
Babciagramolka
Przepraszam - ale wczoraj akurat mnie spotkało coś takiego na Facebooku. Ktoś skopiował moje zdjęcie kulinarne i przepis Misia53 i wstawił jako swoje na stronę Knorra . Rozgorzała dyskusja .I ktoś użył argumentu , że przecież to tylko przepis - o co chodzi ?- ( fakt głos był jednostkowy ) .
Otóż protestuję - to nie jest tylko przepis .To taki sam tekst jak każdy inny ( może mi się podobać lub nie ) i podlega ochronie prawnej - tak samo zdjęcia .
I stanowczo protestuję przeciw wszelkim próbom dewaluowania problemu przez obracanie ich w żart. Nie ze wszystkiego i nie zawsze wypada żartować . A uczciwość na pewno do tych tematów z których można sobie robić ,, jaja " nie należy . I tyle.