A może przyczyna jest bardzo banalna? Moje dziecko jak zostawało z babcia to nic nie chciało jesc. Jak wracało do domu to nie mogłam go dokarmic. Było to dla mnie dosc dziwne bo jak ja czy tata je karmilismy to było ok. Do czasu. Kiedys cos tam małemu podgrzała, ja to wziełam i było zwyczajnie gorące. Jak kilka razy dziecko poparzyło sie to juz profilaktycznie nic nie jadło co dawała babcia.
Do dzis mu zostało że jedzenie nie moze byc zbyt ciepłe.
Nie wiem w jakim wieku jest Twój smyk i czy posiłki zabiera z domu czy przedszkole ma własna kuchnie (zakładam że ma swoja kuchnie) ale moze przyczyna tkwi w czyms tego rodzaju. Moze jedzenie jest zbyt gorace/zimne dla niego albo inaczej przyprawione niz w domu? Moze w przedszkolu dostaje potrawy których nie zna? Poczytaj tygodniowy jadłospis (powinien byc wywieszony) i jesli tak to zacznij to gotowac w domu żeby sie przyzwyczaił.
Odpowiedz na/ edytuj Moje dziecko nie chce jeść w przedszkolu. Macie na to jakiś sposób?
Moje dziecko nie chce jeść w przedszkolu. Macie na to jakiś sposób?
Obserwuj wątekOdp: Moje dziecko nie chce jeść w przedszkolu.
caroline1983
Do dzis mu zostało że jedzenie nie moze byc zbyt ciepłe.
Nie wiem w jakim wieku jest Twój smyk i czy posiłki zabiera z domu czy przedszkole ma własna kuchnie (zakładam że ma swoja kuchnie) ale moze przyczyna tkwi w czyms tego rodzaju. Moze jedzenie jest zbyt gorace/zimne dla niego albo inaczej przyprawione niz w domu? Moze w przedszkolu dostaje potrawy których nie zna? Poczytaj tygodniowy jadłospis (powinien byc wywieszony) i jesli tak to zacznij to gotowac w domu żeby sie przyzwyczaił.