najlepsza ryba w galarecie

Obserwuj wątek

Odp: najlepsza ryba w galarecie

Babciagramolka
Ugotuj najpierw wywar z warzyw ( taki mocny ) , dopraw do smaku albo kostką bulionową warzywną albo przyprawą do zup .Przecedź wywar . Dorsza podzielonego w kawałki ( takie paski z filetu po ok 5 cm -)wkładaj ostrożnie do wrzącego wywaru po kilka kawałków ( nie dużo żeby nie sklejały się ) - na małym gazie gotować 15 min - wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową .I tak robisz aż ugotujesz całą rybę . Dalej już normalnie dodać zelatyny itd .
Ja jeszcze dodatkowo przecedzam wywar po ugotowaniu ryby jeszcze raz i dodaję odrobinę soku z cytryny do wywaru - bardzo mi smakuje taka lekko zakwaszona galaretka .

Odpowiedz na/ edytuj najlepsza ryba w galarecie