Witam!
W przepisie było napisane:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Proporcje były takie:
# 250 ml słodkiej, schłodzonej śmietanki 30% tł.
# 1 łyżka cukru pudru
Ja wzięłam połowę: 125 ml śmietanki
Ubijałam mikserem na najwyższych obrotach. Najpierw było dobrze, ale jeszcze nie na sztywno i z czasem śmietanka chyba się oddzieliła, i zostało coś takiego:
Nie wiem co mam robić? Czy trzeba wszystko od początku?
To masełko powinnaś wypłukać w dość zimnej wodzie , po prostu zmieniać wodę i lyżką wygniatać potem odlać wode i w miseczce podrzucać tak jak naleśniki się przewraca. Powstanie pyszna osełka masełka
Śmietany niggdy nie ubijaj na największych obrotach a przynajmniej na początku i trzeba kontrolować w którym momencie stop! Dobrze schłodzona musi być to wiesz już. I do dzieła od nowa! Powodzenia!
zmieniono 1 raz (ostatnio 29 sie 2009 19:34 przez misia53)
Nie mam pojęcia co robić!
Obserwuj wątekOdp: Nie mam pojęcia co robić!
misia53
To masełko powinnaś wypłukać w dość zimnej wodzie , po prostu zmieniać wodę i lyżką wygniatać potem odlać wode i w miseczce podrzucać tak jak naleśniki się przewraca. Powstanie pyszna osełka masełka
Śmietany niggdy nie ubijaj na największych obrotach a przynajmniej na początku i trzeba kontrolować w którym momencie stop! Dobrze schłodzona musi być to wiesz już. I do dzieła od nowa! Powodzenia!