Hi wrzucajac ziemniaki do tluszczu wychladzasz go (duza ilosc ziemniakow = duzy spadek temperatury)... mieszajac w patelni wychladzasz ja (frytek sie nie miesza).
Kup sobie frytkownice albo glebszy garnek z metalowym koszykiem w srodku i frytkuj 2-stopniowo na glebokim tluszczu. Pierw pare muinut w ca 170°C i wyjmij frytki i poczekaj jak sie tluszcz rozgrzeje do 190° i nastepne pare minut az beda zlociste i chrupiace.
W restauracjach frytki ktore jesz, sa juz raz frytkowane przez producenta i nastepnie zamrazane .. wiec je sie frytkuje tylko 1 raz (w profesjonalnych frytkownicach)
Niedobre frytki - dlaczego?
Obserwuj wątekOdp: Niedobre frytki - dlaczego?
LegoJedi
Kup sobie frytkownice albo glebszy garnek z metalowym koszykiem w srodku i frytkuj 2-stopniowo na glebokim tluszczu. Pierw pare muinut w ca 170°C i wyjmij frytki i poczekaj jak sie tluszcz rozgrzeje do 190° i nastepne pare minut az beda zlociste i chrupiace.
W restauracjach frytki ktore jesz, sa juz raz frytkowane przez producenta i nastepnie zamrazane .. wiec je sie frytkuje tylko 1 raz (w profesjonalnych frytkownicach)