Obawiam się ,że na głupotę po prostu nie ma lekarstwa .Żadne reguły typu konieczny komentarz uzasadniający negatywną opinie nie pomogą jeśli ktoś zechce zmniejszyć punktację kogoś innego , dokuczyć mu czy po prostu zabawić się .
Moim zdaniem tylko wyraźnie zaznaczone nietolerowanie gonienia za miejscem w rankingu , kopiowania cudzej pracy , niegrzecznego zachowania może dać efekt w walce z takimi osobami . Ale musi to być wspólny front użytkowników strony i Moderatorów .
Oczekiwała bym np jasnej deklaracji ze strony Właścicieli strony ,że osoby nagminnie łamiące regulamin poniosą tego konsekwencje ( łącznie z banowaniem ) .Bo jak na razie to strach zaglądać w przepisy .
Wiecie co ? Mimo tego ,że buszuję po stronach kulinarnych już od prawie 3 lat ( już a może dopiero ) nadal mnie zadziwia to ,że na stronach które teoretycznie powinny gromadzić ludzi z pasją kulinarną - gotujących , interesujących się wszelkimi aspektami sztuki kulinarnej jest tyle osób które kopiują po prostu cudze przepisy ( i zdjęcia ) i takie wstawiają . Po co Przecież jak muszą się posiłkować cudzą pracą , cudzymi pomysłami to znaczy ,że tak na prawdę gotowanie ich nie pasjonuje .To co tu robią Walczą o kubek , książkę
Nie mam pojęcia i muszę przyznać ,że wywołuje to we mnie nieustające zdziwienie .
A wracając do tematu - najprostsze rozwiązania są najlepsze .Jak to było z tym hasłem ,, .. zero tolerancji..."
To ja nawołuję :
- Zero tolerancji dla kopiarzy
- Zero tolerancji dla chamstwa na stronie ( przepraszam za słowo ale nie dało
się napisać niegrzeczności )
Odpowiedz na/ edytuj No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
Obserwuj wątekOdp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
Babciagramolka
Moim zdaniem tylko wyraźnie zaznaczone nietolerowanie gonienia za miejscem w rankingu , kopiowania cudzej pracy , niegrzecznego zachowania może dać efekt w walce z takimi osobami . Ale musi to być wspólny front użytkowników strony i Moderatorów .
Oczekiwała bym np jasnej deklaracji ze strony Właścicieli strony ,że osoby nagminnie łamiące regulamin poniosą tego konsekwencje ( łącznie z banowaniem ) .Bo jak na razie to strach zaglądać w przepisy .
Wiecie co ? Mimo tego ,że buszuję po stronach kulinarnych już od prawie 3 lat ( już a może dopiero ) nadal mnie zadziwia to ,że na stronach które teoretycznie powinny gromadzić ludzi z pasją kulinarną - gotujących , interesujących się wszelkimi aspektami sztuki kulinarnej jest tyle osób które kopiują po prostu cudze przepisy ( i zdjęcia ) i takie wstawiają . Po co
Nie mam pojęcia i muszę przyznać ,że wywołuje to we mnie nieustające zdziwienie .
A wracając do tematu - najprostsze rozwiązania są najlepsze .Jak to było z tym hasłem ,, .. zero tolerancji...
To ja nawołuję :
- Zero tolerancji dla kopiarzy
- Zero tolerancji dla chamstwa na stronie ( przepraszam za słowo ale nie dało
się napisać niegrzeczności )