Przypominam , że wstawiając przepisy w rubryce Składniki wpisujemy je
jeden pod drugim
masło
mąka
jajko
sól
makaron
a nie jeden obok drugiego
masło, mąka, jajko, sól, makaron
Postarajmy się też określać w miarę precyzyjnie składniki ( nie musi być koniecznie marka ale np. rodzaj mąki, przyprawa - nie przyprawa do mięsa a albo konkretna przyprawa jesli używamy gotowej albo skład mieszanki jeśli sami robimy) .
Podawajmy temperaturę i czas pieczenia ciast . W jakiej foremce . Czy ma być natłuszczona ( foremka) , wysypana czymś, wyłozona papierem do pieczenia ? To bardzo ważne .
Ostatnio wstawianych jest potworna ilość przepisów nie precyzyjnych , napisanych skrótowo. Z przykrością trzeba je blokować . A gdyby były dopracowane mogły by komuś pokazać ciekawe danie.
zmieniono 1 raz (ostatnio 09 paź 2012 14:08 przez Babciagramolka)
Odpowiedz na/ edytuj Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Obserwuj wątekOdp: odp
Babciagramolka
jeden pod drugim
masło
mąka
jajko
sól
makaron
a nie jeden obok drugiego
masło, mąka, jajko, sól, makaron
Postarajmy się też określać w miarę precyzyjnie składniki ( nie musi być koniecznie marka ale np. rodzaj mąki, przyprawa - nie przyprawa do mięsa a albo konkretna przyprawa jesli używamy gotowej albo skład mieszanki jeśli sami robimy) .
Podawajmy temperaturę i czas pieczenia ciast . W jakiej foremce . Czy ma być natłuszczona ( foremka) , wysypana czymś, wyłozona papierem do pieczenia ? To bardzo ważne .
Ostatnio wstawianych jest potworna ilość przepisów nie precyzyjnych , napisanych skrótowo. Z przykrością trzeba je blokować . A gdyby były dopracowane mogły by komuś pokazać ciekawe danie.