Biszkopt na roladę

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Biszkopt na roladę

biedroneczki
robaczek napisał(a):

biedroneczki napisał(a):

Czemu biszkopt na roladę rośnie jak szalony? Co bym nie zrobiła i jakiego przepisu bym nie użyła biszkopt zawsze mi rośnie. Jakbym go robiła w małej blasze to rozumie, ale ja go robię w dużej i robię z jednaj porcji. A ten mi rośnie tak, że mogę go na dwa blaty podzielić.


Ja piekę roladę z takich składników:
Biszkopt:
3 jajka
3 łyżki maki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie standardowe jak na roladę. Jajka ubić z cukrem na puszysto. Ostrożnie dodać przesiane sypkie składniki. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę. Upiec, przełożyć na ścierkę i zwinąć roladę. 


Dzięki za przepis. Skorzystam z niego przy najbliższej okazji. Dam znać co z tego wyszło

Odpowiedz na/ edytuj Biszkopt na roladę