Chwalimy się;

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Chwalimy się;

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
thegrooba napisał(a):

A ja się pochwalę, że robiłam dziś kaszankę część we flaku, część w słoiki. Jutro przyprawiam mięso na kiełbasę, potem podsuszanie i wędzenie, oraz przygotowanie białej na święta. Szynki są już w solance i przyprawach. Pasztet pieczony-3 formy długie keksówki stygną.. i do zamrożenia. Do przerobienia było 90 kg mięsa. Porcjowałam, podpisywałam pakunki, zamrażałam. Sama zgłosiłam się na ochotnika. Momentami było drastycznie.. zwłaszcza przy kaszance. Najgorsze mam za sobą



o kurcze ale nawyrabialas tego ja kiedys tez wiecej robilam .. a teraz rodzina sie porozjeżdżala i nie ma potrzeby duzych zapasów na swięta robić
Nie przepadam za porcjowaniem ale zeby potem wszystko znaleźć to trzeba sie poświęcić

Odpowiedz na/ edytuj Chwalimy się;