Do zysiowa-pewnie że mogę,domyslam się że chodzi ci o przepis na dorsza.Więc przepi prościutki,dwa filety z dorsza(u mnie niestety mrozone bo mieszkam daleko od morza)mleko kokosowe w którym rozmrożona ryba się musi moczyć.najlepiej ok.2 godzin.Marynata -oregano,rozmaryn,gałka ,imbir.nacieramy odsączoną rybke i do lodówy na następne dwie godziny.Płatki migdałowe na patelnie i rumienimy na delikatnie zloty kolorek .Następnie dorsza obtaczamy w mące i smażymy kilka min.z jednej i drugiej strony ,polewamy cytrynkąi posypujemy uprazonymi migdałami .Ot taka prostota a smak zajefajny ,zapomniałem o pieprzu i soli ale to chyba wszyscy wiemy.Smacznego
W mleku kokosowym nie moczyłam jeszcze rybki, trzeba wypróbować Dziękuję za odpowiedź.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: co dzisiaj na obiad?
zbysiowa
W mleku kokosowym nie moczyłam jeszcze rybki, trzeba wypróbować Dziękuję za odpowiedź.