Ja praktycznie zawsze schab piekę w rękawie lub w folii i w środku jest jeszcze marynata żeby mięso dobrze przeszło smakiem i było jeszcze bardziej soczyste. Oprócz tych sposobów polecam też przysmażenie schabu przed włożeniem do piekarnika ze wszystkich stron w celu zamknięcia porów i zatrzymania soków...
A można to zrobić w zwykłej brytfance postawionej na kuchence a mięso przytrzymujmy szpikulcami lub szczypcami tylko trzeba być ostrożnym żeby przy przekręcaniu mięsa przypadkiem nie spadła ;]
Odpowiedz na/ edytuj Co zrobić, żeby pieczony schab nie był taki suchy?
Co zrobić, żeby pieczony schab nie był taki suchy?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Co zrobić, żeby pieczony schab nie był taki suchy?
magdalennab
A można to zrobić w zwykłej brytfance postawionej na kuchence a mięso przytrzymujmy szpikulcami lub szczypcami tylko trzeba być ostrożnym żeby przy przekręcaniu mięsa przypadkiem nie spadła ;]