De volaiile

Obserwuj wątek

Odp: Odp: De volaiile

Dorcia
  • Dorcia

  • Posty: 19
  • Przepisy: 46
  • Artykuły: 0
Jesli moge cos dodac to uczono mnie w szkole gastronomicznej (30 lat temu) ze De volaiile to roladka z piersi kurczaka w srodku z maselkiem.ktore powinno byc lekko zmrozone .jako ciekawostke dodam jeszcze ze prawidlowo powinien byc z koscia , tzn filetujac wycina sie z tzw koscia skrzydlowa,i tak dalej poodaje sie obrobce i z ta koscia podaje...

Sama sie zastanowilam nad tym ze takiego De volaiile"a to juz dawno nie widzialam ,ale znalazlam w necie informacje do ktorej podaje linka aby uwiarygodnic to co napisalam

http://www.przepisy.rzeszow.pl/content/kotlet-de-volaille-de-wolaj-z-kury

Odpowiedz na/ edytuj De volaiile