Jesli moge cos dodac to uczono mnie w szkole gastronomicznej (30 lat temu) ze De volaiile to roladka z piersi kurczaka w srodku z maselkiem.ktore powinno byc lekko zmrozone .jako ciekawostke dodam jeszcze ze prawidlowo powinien byc z koscia , tzn filetujac wycina sie z tzw koscia skrzydlowa,i tak dalej poodaje sie obrobce i z ta koscia podaje...
Sama sie zastanowilam nad tym ze takiego De volaiile"a to juz dawno nie widzialam ,ale znalazlam w necie informacje do ktorej podaje linka aby uwiarygodnic to co napisalam
De volaiile
Obserwuj wątekOdp: Odp: De volaiile
Dorcia
Sama sie zastanowilam nad tym ze takiego De volaiile"a to juz dawno nie widzialam ,ale znalazlam w necie informacje do ktorej podaje linka aby uwiarygodnic to co napisalam
http://www.przepisy.rzeszow.pl/content/kotlet-de-volaille-de-wolaj-z-kury