Zgadzam się, że ciasto francuskie jest najlepsze na takie wyprawy i zauroczenie kogoś potrawą ale trzeba pamiętać aby jeszcze ciepłych :bułeczek" nie wkładać do miski i nie zamykać bo robiąsię "żabowate".
Ja uwielbiam szpinak i bardzo często robię takie "podyszeczki" ze szpinakiem.
Podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, dodaje czosnek, sól i pieprz. Potem liście świeżego szpinaku dokładam do tego i mieszam. Na koniec jak już jest wszystko lekko podsmażone dodaję fetę i już
Ciasto kroję na kwadraty, kładę farsz i zamykam dodatkowo przygniatając rogi widelcem co daje ładny efekt po upieczeniu
aa zapomniałabym! Koniecznie przed wsadzeniem do piekarnika trzeba posmarować nasze "bułeczki" żółtkiem aby się ładnie zrumieniły
Odpowiedz na/ edytuj Efektownie, prosto i na wynos. ;)
Efektownie, prosto i na wynos. ;)
Obserwuj wątekOdp: Odp: Efektownie, prosto i na wynos. ;)
Pati83
Ja uwielbiam szpinak i bardzo często robię takie "podyszeczki" ze szpinakiem.
Podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, dodaje czosnek, sól i pieprz. Potem liście świeżego szpinaku dokładam do tego i mieszam. Na koniec jak już jest wszystko lekko podsmażone dodaję fetę i już
Ciasto kroję na kwadraty, kładę farsz i zamykam dodatkowo przygniatając rogi widelcem co daje ładny efekt po upieczeniu
aa zapomniałabym! Koniecznie przed wsadzeniem do piekarnika trzeba posmarować nasze "bułeczki" żółtkiem aby się ładnie zrumieniły