Takie gotowanie nie musi być droższe. Wystarczy przygotować naraz kilka porcji i je zamrozic lub w inny sposób zakonserwować (oczywiście nie wszystko da sie tak zrobić, ale większość dań raczej tak).
Masz rację . Gotuję dla 2 osób - a tak jak dla 1 ( ilościowo ) - Wiele potraw robię na kilka razy ( sznycle, mielone, gołąbki, zupy, gulasz , pierogi, krokiety, miesa pieczone ) - i potem dorabiam sosy , surówki . Trzeba tylko wytrzymac pierwsze 2 tygodnie . Gotować np co 2 dzień ale 4 porcje . Dwie do zjedzenia dzień po dniu , a 2 do zamrożenia .Jak juz mamy zapas to robi się łatwo- mamy czasd - gotujemy, nie mamy- wyjmujemy ,, gotowca ,,
Gotowanie dla singli
Obserwuj wątekOdp: Odp: Gotowanie dla singli
Babciagramolka
Masz rację . Gotuję dla 2 osób - a tak jak dla 1 ( ilościowo ) - Wiele potraw robię na kilka razy ( sznycle, mielone, gołąbki, zupy, gulasz , pierogi, krokiety, miesa pieczone ) - i potem dorabiam sosy , surówki . Trzeba tylko wytrzymac pierwsze 2 tygodnie . Gotować np co 2 dzień ale 4 porcje . Dwie do zjedzenia dzień po dniu , a 2 do zamrożenia .Jak juz mamy zapas to robi się łatwo- mamy czasd - gotujemy, nie mamy- wyjmujemy ,, gotowca ,,