Jak to własciwie jest z grzybami....

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Jak to własciwie jest z grzybami....

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Luna, zbieram - pokrojone w plasterki i usmażone na masełku...pycha! same albo z jajeczkiem...

Caroline, czernidłaki kołpakowate są bardzo smaczne - zbiera się je wtedy kiedy mają jeszcze zamknięty kapelusz a jeśli już się otworzą to tylko gdy mają zupełnie białe blaszki - są bardzo delikatne i nietrwałe więc nie polecam zbierania na początku grzybobrania bo się pogniotą albo dojrzeją i będą do wyrzucenia...Ja je smażę na maśle w panierce albo bez - tak jak kanie - trzonek odcinam zupełnie a kapelusz na pół albo na ćwiartki. Pyszne są obsmażone a potem zamarynowane, kanie też tak robię.

Odpowiedz na/ edytuj Jak to własciwie jest z grzybami....