Kasze i ryż

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Kasze i ryż

Juliawkuchni
ciasteczka napisał(a):

Jakoś ta palona nam nie smakuje. Ma taki specyficzny smak, który nam nie pasuje.

To ciekawe, co piszesz, bo większość ludzi, których pytam twierdzi, że ta niepalona jest bez smaku i że to dopiero prażenie nadaje kaszy fajny smaczek Widać każdy ma inne kubki smakowe.
Ostatnio czytałam książkę napisaną przez lekarkę, która twierdzi, że człowiek powinien jeść przede wszystkim ziarno (czyli m.in. kasze). No i zaczęło się. Nigdy wcześniej nie doceniałam kasz, a teraz nie wyobrażam sobie obiadu bez nich. A gryka jest moją ulubioną - nie dość, że smaczna i ma dużo białka, to jeszcze jako jedna z niewielu kasz nie ma glutenu ... ( usunięte przez moderatora)

Odpowiedz na/ edytuj Kasze i ryż