1)-- Tytuł przepisu ładniej wygląda gdy jest napisany z dużej litery.To samo dotyczy Zajawki , nie wspominając już o zaczynaniu zdań w opisie z dużej litery o czym niektórzy notorycznie zapominają.
2)-- Podawanie ilości składników . Piszcie proszę ( dla wygody czytajacych) jeśli określacie ilość np. 1 słoik - jakiej jest pojemności ( to samo dotyczy opakowania - ile waży ). Bardzo ciężko jest wyobrazić sobie potrawę jeśli nie wiemy czy np. ma być 750 ml majonezu, 400 ml czy mniej .
Nadal wiele osób nie stosuje się do tych zasad Regulaminu .
Dodatkowo przypominam , że tylko zdjęcie główne ma przedstawiać gotową potrawę - pozostałe zdjęcia mają pokazywać etapy przygotowywania tej potrawy.
Odpowiedz na/ edytuj Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Obserwuj wątekOdp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
Nadal wiele osób nie stosuje się do tych zasad Regulaminu .
Dodatkowo przypominam , że tylko zdjęcie główne ma przedstawiać gotową potrawę - pozostałe zdjęcia mają pokazywać etapy przygotowywania tej potrawy.