o to ciężka sprawa w sumie to ostatnią polsko-chińską rzeźnię końską zlikwidowali ok 95 roku i to na mazurach i tyle o tym wiem . Może trzeba zapytać skąd biorą produkty
z tego co wiem... to polscy hodowcy koni rzeźnych sprzedają je jako żywe do szwajcarii ...tam dokonywany jest ubój po czym trafia mięso (za grubą kasę) do marketów w całej europie.... a tak na marginesie to rzeżnie końskie w europie są jeszcze zalegalizowane we włoszech i na węgrzech ale tam głównie dla produkcji wędliniarskiej...
konina
Obserwuj wątekOdp: Odp: konina
chef
z tego co wiem... to polscy hodowcy koni rzeźnych sprzedają je jako żywe do szwajcarii ...tam dokonywany jest ubój po czym trafia mięso (za grubą kasę) do marketów w całej europie.... a tak na marginesie to rzeżnie końskie w europie są jeszcze zalegalizowane we włoszech i na węgrzech ale tam głównie dla produkcji wędliniarskiej...