Kuchnia indyjska

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Kuchnia indyjska

agabi22
  • agabi22

  • Posty: 334
  • Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
Tit napisał(a):

Ja mam wspomnienia dwuznaczne - dwukrotnie po indyjskim żarciu nie napiszę w której restauracji ale uchodzi za "prawdziwą", bo prowadzoną przez Hindusów miałam niezłą sensację. Mówiąc oględnie bardzo szybciutko przeze mnie przeleciało. Tak reaguję chyba na ich przyprawy. Nic takiego mi się nie dzieje, kiedy robię indyjskie żarcie sama i przyprawiam sama. Ale ogólnie to mi smakowało, chociaż prawdę powiedziawszy warzywka były z mrożonek.



zawsze gdy idziemy do takich knajpek a później się źle czujemy obwiniamy 1. mięso- pewnie nieświeże 2. olej - pewnie stary 3. warzywa- pewnie już stare, podgniłe
a najczęstszym sprawcą zatruć pokarmowych jest RYŻ! otóż ryż powinien być przechowywany tylko przez 2 godziny po ugotowaniu i to w temp. 5-8 stopni. powyżej tej temp lub powyżej tego czasu rozwija się bakteria Cereus Aureus która powoduje, rozwolnienie, bóle brzucha , wymioty i gorączkę. pewnie dlatego po swoim posiłku czujesz się dobrze

zmieniono 2 razy (ostatnio 12 gru 2011 20:30 przez agabi22)

Odpowiedz na/ edytuj Kuchnia indyjska