No właśnie... Ostatnio znajoma była daaaleko w obcym świecie i przywiozła mi super przepis na słodkości. W przepisie jest mąka ryżowa. Ja wiem, że nie jest to jakiś bardzo wyszukany składnik ale byłam już w każdym sklepie spożywczym w moim miasteczku i nigdzie jej nie mogłam dostać. I tu moje pytanie. Czy można by było mąkę ryżową czymś zastąpić? Jak myślicie? Może mąka kukurydziana lub ziemniaczana?
Z przepisu mi wynika, że ta mąka ryżowa dodawana w celu zagęszczęnia potrawy.
Może ktoś próbował już czymś zastąpić tą mąkę?
Zmiel po prostu ryż w młynku do kawy ja tak robiłam z mąką gryczaną
Buniu,świetny pomysł....o ile dobrze pamiętam to w jednym z programów kulinarnych Ewa W. mówiła o zmieleniu ryżu....
Mąka ryżowa
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mąka ryżowa
misia14
Buniu,świetny pomysł....o ile dobrze pamiętam to w jednym z programów kulinarnych Ewa W. mówiła o zmieleniu ryżu....