Przeczytałam sobie wszystkie wpisy i muszę strwierdzić ( co mi sie podoba ) ,że zdrowy rozsądek w narodzie nie ginie . A może to dla tego ,że tu są maniacy gotowania ?
Kochani - rozumiem ,ze są zwolennicy wegetarianizmu ( ich prawo ) ale nie rozumiem czemu chcą przekonywać do tego innych manipulując ewolucją .Gdyby człowiek pierwotny pozostał na etapie zbieractwa to nie było by tej dyskusji .To polowanie w grupie wykształciło konieczność porozumiewania się , wytwarzania narzędzi , współpracy. A energia uzyskiwana z mięsa dała wolny czas który można było przeznaczyć na coś innego .( zobaczcie ile czasu żeruje krowa , a ile wilk ) i które jest bardziej inteligentne.
A i patrząc na małpy - nie sa to przecież wegetarianie .Jedzą pędraki, mrówki , padłe zwierzęta , jaja ptaków .
To tyle o tym jeść czy nie jeść mięsa .
A teraz o różnych rodzajach mięs . Troche już żyje na tym świecie i wiem jedno .Nie ma smacznych lub nie smacznych mięś . Są źle przyrządzone .Baranina , dziczyzna , koźlina , konina stara , nie wymoczona ( np w maślance ) , bez odpowiedniej marynaty , źle upieczona - jest nie smaczna .To samo mięso oddane w ręce kogoś kto wie co z nim zrobić będzie pyszne .Nie jest problemem zrobić dobre danie z młodej polędwicy wieprzowej , ale zrobić pyszne danie z łykowatej baraniny- o to już wymaga umiejętności i dobrych chęci.
Jadałam i koninę i baraninę i nutrię i dziczyznę i zająca i strusia , kuropatwę - i zależnie gdzie to jadłam było albo smaczne albo nie .
Ostatnio pojawia się w naszych sklepach co raz więcej różnych gatunków mięs .Gorąco namawiam do jedzenia ich .Tylko zanim sami zabierzemy sie za przyrzadzanie na wszelki wypadek sprawdźmy jak powinno sie je robić .
A na zachętę zapraszam na sarninę i dziczka .Smacznego.
Mięsa z różnych zwierzakow:)
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)
Babciagramolka
Kochani - rozumiem ,ze są zwolennicy wegetarianizmu ( ich prawo ) ale nie rozumiem czemu chcą przekonywać do tego innych manipulując ewolucją .Gdyby człowiek pierwotny pozostał na etapie zbieractwa to nie było by tej dyskusji .To polowanie w grupie wykształciło konieczność porozumiewania się , wytwarzania narzędzi , współpracy. A energia uzyskiwana z mięsa dała wolny czas który można było przeznaczyć na coś innego .( zobaczcie ile czasu żeruje krowa , a ile wilk ) i które jest bardziej inteligentne.
A i patrząc na małpy - nie sa to przecież wegetarianie .Jedzą pędraki, mrówki , padłe zwierzęta , jaja ptaków .
To tyle o tym jeść czy nie jeść mięsa .
A teraz o różnych rodzajach mięs . Troche już żyje na tym świecie i wiem jedno .Nie ma smacznych lub nie smacznych mięś . Są źle przyrządzone .Baranina , dziczyzna , koźlina , konina stara , nie wymoczona ( np w maślance ) , bez odpowiedniej marynaty , źle upieczona - jest nie smaczna .To samo mięso oddane w ręce kogoś kto wie co z nim zrobić będzie pyszne .Nie jest problemem zrobić dobre danie z młodej polędwicy wieprzowej , ale zrobić pyszne danie z łykowatej baraniny- o to już wymaga umiejętności i dobrych chęci.
Jadałam i koninę i baraninę i nutrię i dziczyznę i zająca i strusia , kuropatwę - i zależnie gdzie to jadłam było albo smaczne albo nie .
Ostatnio pojawia się w naszych sklepach co raz więcej różnych gatunków mięs .Gorąco namawiam do jedzenia ich .Tylko zanim sami zabierzemy sie za przyrzadzanie na wszelki wypadek sprawdźmy jak powinno sie je robić .
A na zachętę zapraszam na sarninę i dziczka .Smacznego.