Ja do knedli ze śliwkami ( jak i innymi owocami) dodaję zawsze cukier. Ilość zależy od tego jak słodkie są dane owoce.
Mrożę lekko obgotowane potem je studzę układam tak, by się nie skleiły i wsadzam do zamrażarki. Gdy zamarzną przekładam je do woreczka strunowego. Potem wystarczy wrzucić taki zamrożone na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia ( wcześniej były obgotowane dlatego tak krótko).
Mrożone owoce
Obserwuj wątekOdp: Odp: Mrożone owoce
misia5
Mrożę lekko obgotowane potem je studzę układam tak, by się nie skleiły i wsadzam do zamrażarki. Gdy zamarzną przekładam je do woreczka strunowego. Potem wystarczy wrzucić taki zamrożone na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia ( wcześniej były obgotowane dlatego tak krótko).