Zbyt szybkie obroty miksera powodują, że ze śmietany oddziela się masło. Śmietana wcale nie musi być schłodzona. Po prostu - ubijaj ją na wolniejszych obrotach miksera ))
Nie wprowadzaj w błąd
Zawsze śmietankę do ubicia się schłladza wtedy właśnie trudniej się oddziela, im cieplejsza tym jest większe ryzyko.
Moja babcia jak masło miała robić to najpierw śmietanę w ciepłym miejscu potrzymała właśnie po to, żeby dłlugo nie klepać.
Nie mam pojęcia co robić!
Obserwuj wątekOdp: Odp: Nie mam pojęcia co robić!
misia53
Nie wprowadzaj w błąd
Zawsze śmietankę do ubicia się schłladza wtedy właśnie trudniej się oddziela, im cieplejsza tym jest większe ryzyko.
Moja babcia jak masło miała robić to najpierw śmietanę w ciepłym miejscu potrzymała właśnie po to, żeby dłlugo nie klepać.