Witajcie,
ja w kwestii prawidłowej edycji, a w szczególności do Termar, która skarży się na usuwanie ramek. Otóż nie należy wstawiać żadnych ramek, bo ten mechanizm (zwany CMS-em) i tak je przerobi, a na dodatek mylnie zinterpretuje.
Moje uwagi, prośby:
1. W tytule mieści się 40 znaków, dłuższe tytuły są z automatu kasowane i jest problem, bo ja muszę albo tak ucięte zostawić albo ingerować i przerabiać tytuł po uważaniu.
2. Składniki należy dodawać bez żadnych znaczków, numerków, gwiazdek ani odstępów,
jeden pod drugim,
program przyporządkowuje im zielone wyróżniki, kolejny rozpoznaje po dodaniu enter. Czyli wszystko co się pojawi po kolejnym enterze będzie traktował jako nowy składnik.
czyli:
200 g mąki
1 szkl. wody
20 g masła
sól
Nie trzeba dodawać słowa: "Składniki", gdyż program sam to słowo dodaje w
ramce. Tak samo jak nie trzeba dodawać słów: "opis przygotowania".
Dodawanie ozdobników, dodatkowych spacji, to przede wszystkim dodatkowa praca dla moderatora, bo musi to usuwać i z waszego punktu widzenia opóźnianie zatwierdzania zdjęć.
Poza tym zdarza się niewłaściwe przyporzadkowywanie do kategorii, akurat w twoim przypadku chodzi o kategorię wypieki - Tak ktoś to kiedyś tu wymyślił i tego się trzymajmy, że wypieki dotyczą SŁONYCH WYPIEKÓW, czyli pizzy i pieczywa, a nie ciast słodkich.
Wszelkie ciasta, ciastka, torty należy ładować do kategorii Desery, Ciasta i torty.
Oczywiście to tyczy się wszystkich, nie tylko ciebie, ale skoro już podjęłaś ten wątek, to odpisuję, buziaki Pa Tit
Odpowiedz na/ edytuj No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
Obserwuj wątekOdp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl
ja w kwestii prawidłowej edycji, a w szczególności do Termar, która skarży się na usuwanie ramek. Otóż nie należy wstawiać żadnych ramek, bo ten mechanizm (zwany CMS-em) i tak je przerobi, a na dodatek mylnie zinterpretuje.
Moje uwagi, prośby:
1. W tytule mieści się 40 znaków, dłuższe tytuły są z automatu kasowane i jest problem, bo ja muszę albo tak ucięte zostawić albo ingerować i przerabiać tytuł po uważaniu.
2. Składniki należy dodawać bez żadnych znaczków, numerków, gwiazdek ani odstępów,
jeden pod drugim,
program przyporządkowuje im zielone wyróżniki, kolejny rozpoznaje po dodaniu enter. Czyli wszystko co się pojawi po kolejnym enterze będzie traktował jako nowy składnik.
czyli:
200 g mąki
1 szkl. wody
20 g masła
sól
Nie trzeba dodawać słowa: "Składniki", gdyż program sam to słowo dodaje w
ramce. Tak samo jak nie trzeba dodawać słów: "opis przygotowania".
Dodawanie ozdobników, dodatkowych spacji, to przede wszystkim dodatkowa praca dla moderatora, bo musi to usuwać i z waszego punktu widzenia opóźnianie zatwierdzania zdjęć.
Poza tym zdarza się niewłaściwe przyporzadkowywanie do kategorii, akurat w twoim przypadku chodzi o kategorię wypieki - Tak ktoś to kiedyś tu wymyślił i tego się trzymajmy, że wypieki dotyczą SŁONYCH WYPIEKÓW, czyli pizzy i pieczywa, a nie ciast słodkich.
Wszelkie ciasta, ciastka, torty należy ładować do kategorii Desery, Ciasta i torty.
Oczywiście to tyczy się wszystkich, nie tylko ciebie, ale skoro już podjęłaś ten wątek, to odpisuję, buziaki Pa Tit