Ta mieszanka przypraw brzmi bardzo tajemniczo .Czy mozna liczyc na uchylenie rabka tajemnicy ?
Oczywiście, że można.
Jedną łyżeczkę gorczycy i jedną łyżeczkę kolendry (nasion) wrzucam na patelnię i ogrzewam 2 -3 minuty. (Chodzi o to aby dobrze przesuszyć ziarna). Następnie mielę na puder. Dodaję pół łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu i pół łyżeczki zmielonej kurkumy. Wszystko dokładnie mieszam i zamykam szczelnie w słoiczku. Po 24 godzinach przyprawa gotowa do użycia. W połączeniu z czosnkiem nadaje kurczakowi rewelacyjny smak.
zmieniono 1 raz (ostatnio 10 sie 2012 13:02 przez Bahus)
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Bahus
Oczywiście, że można.
Jedną łyżeczkę gorczycy i jedną łyżeczkę kolendry (nasion) wrzucam na patelnię i ogrzewam 2 -3 minuty. (Chodzi o to aby dobrze przesuszyć ziarna). Następnie mielę na puder. Dodaję pół łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu i pół łyżeczki zmielonej kurkumy. Wszystko dokładnie mieszam i zamykam szczelnie w słoiczku. Po 24 godzinach przyprawa gotowa do użycia. W połączeniu z czosnkiem nadaje kurczakowi rewelacyjny smak.