Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????

Babciagramolka
pacpaw napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

(...)
- nie robić zdjęcia mięsa w sosie ( wyjątkiem są gulasze bo tu sie inaczej nie da ) - zrazy , bitki itp - wszystko co z sosem lepiej wyjąć z tego sosu yak by z niego obciekło ( nawet zebrać sos z miesa ) - ułożyć , polać odrobiną sosu tak by nie był rozlewającą sie plamą tylko raczej kroplami , stróżką - udekorować


Zwróciłem kiedyś uwagę, że też kucharze podając danie małą ilością sosu skrapiają mięso, a najczęściej odrobiną sosu polewają talerz. Wiecie może jaki jest tego powód?
Ciężko jest mi się przyzwyczaić do tych małych ilości sosu - lubię obficie pososić


Po pierwsze ładniej wygląda danie gdy nie pływa w sosie , po drugie moda na zdrowe odżywianie - ale na to jest rada - zawsze można podać sos w sosjerce i każdy poleje sobie tyle ile chce a miesko będzie skropione sosem pięknie wyglądać

Odpowiedz na/ edytuj Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????