(...)
- nie robić zdjęcia mięsa w sosie ( wyjątkiem są gulasze bo tu sie inaczej nie da ) - zrazy , bitki itp - wszystko co z sosem lepiej wyjąć z tego sosu yak by z niego obciekło ( nawet zebrać sos z miesa ) - ułożyć , polać odrobiną sosu tak by nie był rozlewającą sie plamą tylko raczej kroplami , stróżką - udekorować
Zwróciłem kiedyś uwagę, że też kucharze podając danie małą ilością sosu skrapiają mięso, a najczęściej odrobiną sosu polewają talerz. Wiecie może jaki jest tego powód?
Ciężko jest mi się przyzwyczaić do tych małych ilości sosu - lubię obficie pososić
Po pierwsze ładniej wygląda danie gdy nie pływa w sosie , po drugie moda na zdrowe odżywianie - ale na to jest rada - zawsze można podać sos w sosjerce i każdy poleje sobie tyle ile chce a miesko będzie skropione sosem pięknie wyglądać
Odpowiedz na/ edytuj Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????
Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Jak zrobić dobre zdjęcie potrawy????
Babciagramolka
Po pierwsze ładniej wygląda danie gdy nie pływa w sosie , po drugie moda na zdrowe odżywianie - ale na to jest rada - zawsze można podać sos w sosjerce i każdy poleje sobie tyle ile chce a miesko będzie skropione sosem pięknie wyglądać