Karamboli nie trzeba obierać, można ją jeść w całości, ze skórką i nasionami. Wystarczy tylko dobrze umyć owoc i pokroić według uznania. Karambola jest bardzo smaczna, ma słodko-kwaśny smak Niewskazana jest tylko dla osób z chorymi nerkami, ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego.
Pozdrawiam
Tego to nie wiedziałem. Dobrze wiedzieć tak na przyszłość. Świetnie wygląda więc dekoracja z niej jest genialna. A wiesz może czy galaretka się zetnie jak zaleje nią taką karambolę pokrojoną na plasterki? Taki deser z karambolą zalaną galaretkę z chęcią bym zrobił. Tylko nie wiem czy się uda
Nigdy nie łączyłam karamboli z galaretką i nie wiem, czy ścięłaby sie. Wiem, ze np. kiwi rozpuszcza galaretkę, może i karambola też? Chyba muszę spróbować, bo sama jestem ciekawa działania karamboli na galaretkę. W weekend próbuję
Karambola
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Karambola
grandepiccolacuoca
Nigdy nie łączyłam karamboli z galaretką i nie wiem, czy ścięłaby sie. Wiem, ze np. kiwi rozpuszcza galaretkę, może i karambola też? Chyba muszę spróbować, bo sama jestem ciekawa działania karamboli na galaretkę. W weekend próbuję