Karp - żywy czy z lodu?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Karp - żywy czy z lodu?

Sałatki
  • Sałatki

  • Posty: 16
  • Przepisy: 177
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

pewnie dlatego, że gdyby musieli je zabić, wypatroszyć i tak dopiero sprzedawać to trzeba by na to mieć odpowiednie miejsce, zatrudnić ludzi...a cena karpia wzrosłaby kilkukrotnie...a co do świeżości...kupując żywą rybę wiem, że jest świeża a z tą z lodu to już różnie bywa...
Kupując żywą to ja decyduję jak ją uśmiercę a czy te sprzedawane martwe są zabijane humanitarnie?! tego przecież nie wiemy...tak jest zresztą ze wszystkimi zwierzętami przeznaczonymi na ubój...więc rozważania na ten temat są czysto teoretyczne

Nie żeby mnie pasjonowało zabijanie biednej rybki, ale wszystko można zorganizować humanitarnie ...wszystkie istoty powinniśmy traktować humanitarnie, szczególnie te, które zabijamy

sklepu do domu jak go transportujesz? tylko szczerze

Odpowiedz na/ edytuj Karp - żywy czy z lodu?