Kasztany jadalne - pieczenie

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Kasztany jadalne - pieczenie

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
iwi69 napisał(a):

Bahus napisał(a):

Służę przepisem. (przywiozłem go z Belgii) Tak robię to puree

Puree z kasztanów jadalnych.

1 kg obranych ze skórek kasztanów jadalnych,
50 g masła,
3 łyżki śmietany kremówki,
sól i pieprz do smaku.


Kasztany zalać wrzątkiem posolić i gotować do miękkości.(ok 45 min). Odcedzić. Dodać masło i śmietanę. Zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać do kaczki, dziczyzny, i wieprzowiny z pieca.

Proporcja na 6 osób.

(zdjęcie z internetu)

A zapomnialam tez robilam ciasto jest duzo roznych przepisow.


To dawaj te przepisy tutaj...(nawet jeśli nie są Twoje... tyle że zaznacz to). Wkrótce będzie już można kupić kasztany, więc dobrze mieć przepisy
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odpowiedz na/ edytuj Kasztany jadalne - pieczenie