Tak jak obiecałam wrzucam zdjęcie. Szkoda,ze wcześniej nie powiedziałaś od razu o co Ci chodzi, myślałam,że kieruje Tobą zwykła ciekawość więc nie przyjęłam tego jako swój priorytet wczoraj. W sumie to cieszę się, że uznałaś mój tort za atrapę, bo to duży komplement Mam nadzieję,ze kiedyś moje kwiaty cukrowe będą tak piękne,ze ludzie będą je mylić z prawdziwymi.
Jeżeli chodzi o ostrości, to kluczowa jest tu wcześniejsza obróbka biszkoptu przełożonego kremem i dłuższy postój w lodówce, zanim obłoży się go masą – najlepiej w specjalnej brytfance z przesuwaną przegródką. Druga kwestia to fakt,że pod masę cukrową przy kanciastych tortach nie używam masy maślanej – bo wtedy lukier może opaść na kancie – masa pod taki tort musi zachowywać kształt po schłodzeniu. I last but not least coner tool – bardzo przydatna rzecz:
Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
ZanetaK
Jeżeli chodzi o ostrości, to kluczowa jest tu wcześniejsza obróbka biszkoptu przełożonego kremem i dłuższy postój w lodówce, zanim obłoży się go masą – najlepiej w specjalnej brytfance z przesuwaną przegródką. Druga kwestia to fakt,że pod masę cukrową przy kanciastych tortach nie używam masy maślanej – bo wtedy lukier może opaść na kancie – masa pod taki tort musi zachowywać kształt po schłodzeniu. I last but not least coner tool – bardzo przydatna rzecz:
http://www.globalsugarart.com/sharp-top-edger-by-edgers-p-19558.html