Masło czy margaryna?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Masło czy margaryna?

Anula
  • Anula

  • Posty: 2320
  • Przepisy: 336
  • Artykuły: 1
Persik napisał(a):

dobry napisał(a):

No wlasnie tutaj miota mną pewien dysonans , bo z jednej strony krzywimy sie na wszechobecny tluszcz, a z drugiej "dobre masło powinno mieć min 80% tłuszczu"...
Logiki troche tu brak, choc nieobce mi jest to podejscie.
A co by sie stalo jakby to maslo mialo 70% tluszczu?

to już nie byłoby prawdziwe masło tylko tłuszcz mleczny
jak byśmy mieli patrzeć co jest zdrowe a co nie to nic nie powinniśmy jeść ani pić
popatrzmy na nasze babcie czy dziadków jedli smalec i jakie piękne lata osiągnęli a my krzywimy się na wszystko

Osiagneli piekne lata bo byla naturalna selekcja,przezywaly najsilniejsze osobniki,z 5 dzieci mojej prababci tylko 2 doroslo,3 zmarlo we wczesnym dziecinstwie,albo po urodzeniu.A ja jem i maslo i margaryne,co jest w sklepie na promocji

Odpowiedz na/ edytuj Masło czy margaryna?