fanclub "rumowy" :)

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: O)

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
msewka napisał(a):

Alita napisał(a):

Witam chorowite towarzystwo,dawno mnie tu nie było ,ale obiecuję poprawę Jeśli mogę coś zasugerować ,to mam dobry sposób na wyleczenie zatok,sama długo leczyłam się na zatoki i wiem jakie to bolesne i uciążliwe .Podany poniżej sposób leczenia zatok dostałam od "staruszka lekarza"kilka ładnych lat temu,który sprawdził się u mnie w stu procentach.Polecam
1,Potrzebny będzie woreczek -najlepiej uszyć go z gęstego bawełnianego płótna o wymiarach ok.20cm/7cm
2,Gruba jodowana sól
3,Wypełniamy woreczek solą ok 3/4 objętości ,.ściśle zaszywamy otwór.
4,Do garnka wlewamy wodę ,przykrywamy pokrywką ale do góry dnem.
5,Na pokrywce układamy woreczek (ogrzewamy go )
6,Ciepły woreczek przykładamy na bolące miejsce (zatoki)
Powtarzamy to 3-4 razy dziennie.
Proponuję spróbować.Pozdrawiam i życzę zdrówka.
A bym zapomniała za wasze zdrówko

Bardzo Ci dziękuję za poradę.Już kiedyś od kogoś słyszałam coś podobnego, tylko nie wiedziałam dokładnie,jak to ma być.Zakładam,że woreczek ma być nie za gorący,żeby nie poparzyć skóry.Czy posmarować skórę jakimś kremem wcześniej? I czy zmieniać sól po każdym takim okładzie,czy ma być ta sama?
Jak się cieszę,że tu trafiłam.Oprócz gotowania tyle mądrości życiowych i nowinek przeróżnej treści.Uczymy się od siebie nawzajem różnych rzeczy i to mi się podoba.A jutro zmajstruję sobie woreczek na sól.Alito kochana jesteś!

Witam chore kolezanki.Ostatnio nie mam czasu na odwiedzanie Was ale zycze Wam zdrowka i powiem ,ze juz 2-a tygodnie jestem na ibuprofeno przez zatoki.Wnerwilam sie i przestalam brac .Zaczelam brac witamine c i b12.Bo zbyt duzo tego ibuprofenu.Zobaczymy co mi z tego wyjdzie?

Odpowiedz na/ edytuj fanclub "rumowy" :)