pisałam o sumaku tutaj: https://gotujmy.pl/sumak-,artykuly,3290.html
ja dostałam do razem z innymi przyprawami z Turcji, właściwie to trudno określić mi jego smak poza tym, że jest słonawo-kwaśny. Mnie pasuje do zup jarzynowych a nadaje się też do tłustego mięsa
jak wygląda roślina i same owoce to musiałabyś sobie "wygooglać" - ja mam przyprawę w proszku, zdjęcie jest przy artykule
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
ja dostałam do razem z innymi przyprawami z Turcji, właściwie to trudno określić mi jego smak poza tym, że jest słonawo-kwaśny. Mnie pasuje do zup jarzynowych a nadaje się też do tłustego mięsa
jak wygląda roślina i same owoce to musiałabyś sobie "wygooglać" - ja mam przyprawę w proszku, zdjęcie jest przy artykule