U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
Ja zawsze robiłam uparcie z jednego przepisu
1 kg mączystych ziemniaków
250 g mąki pszennej
35 g masła
sól
...i tak zawsze robiłam ,niestety zero rezultatu,ciapkowate wychodził a raz jakdałam za dużo mąki to twarde,ajjjj szkoda gadać.A tak je lubię
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
gosiczek821
Ja zawsze robiłam uparcie z jednego przepisu
1 kg mączystych ziemniaków
250 g mąki pszennej
35 g masła
sól
...i tak zawsze robiłam ,niestety zero rezultatu,ciapkowate wychodził a raz jakdałam za dużo mąki to twarde,ajjjj szkoda gadać.A tak je lubię