Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków

zewa
  • zewa

  • Posty: 1113
  • Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
kołczu napisał(a):

Pyza napisał(a):

z dzieciństwa pamiętam słodki drożdżowy z rodzynkami, który smarowało się masłem i jadło z szynką albo baleronem, oczywiście w święta bo jedno i drugie wtedy bardzo świąteczne było. Natomiast na obozach harcerskich w Bieszczadach hitem był ser wędzony typu rolada ustrzycka posmarowany dżemem truskawkowych[/quote]

Trochę jak słodsza wersja oscypka z żurawiną

Netka napisał(a):

o lubię tosty z twarogiem i dżemem A do takiej kanapki z masłem orzechowym i ogórkiem przymierzam się od jakiegoś czasu,dobrze,że mi przypomniałeś


Netka daj znać jak było

Przypominają mi się jeszcze frytki z majonezem, ble.

Albo chleb ze śmietaną i cukrem ale to uwielbiałem i jadłem u rodziny na wsi ale i dzisiaj bym nie wzgardził


Jak byłam mała to jadaliśmy z rodzeństwem właśnie chleb ze śmietaną i cukrem albo tylko pomoczony woda i posypany cukrem. Ale to było dobre i najlepiej smakowało na podwórku.

Odpowiedz na/ edytuj Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków