Jaka patelnia do naleśników?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Jaka patelnia do naleśników?

magdalennab
Dziwne ja jeszcze nie wyrzuciłam żadnej swojej teflonowe patelni wszystkie się świetnie trzymają to kwestia zapewne użytkowania może użyłaś kilka razy czegoś metalowego i dlatego teflon zaczął odchodzić
według mnie najlepsze do naleśników są patelnie teflonowe bo mogę na nich smażyć bez oleju oczywiście po dodaniu trochę go do ciasta zgadzam się ze Sztangielem że sprawdzają się wyjątkowo dobrze przy podrzucaniu naleśników bo są w miarę lekkie
W ogóle w mojej kuchni mam same patelnie i rondle pokryte teflonem chociaż do sosów mam rondelek ze stali żebym mogła w nim mieszać metalową trzepaczką stalowa patelnia się po prostu nie sprawdzała bo cząstki warzyw lub panierka zawsze się na takiej patelni przypali
a co do żeliwnych są ok ale trzeba na nich używać sporą ilość olejów a po dłuższym użytkowaniu ich wygląd przynajmniej mnie trochę odrzuca

Odpowiedz na/ edytuj Jaka patelnia do naleśników?