Podziwiam szczerze. Ja przymierzam się do pierników - zamieszania piernicznego ciasta.. I o uszkach też pomyślałam... Tylko mam pytanie - obgotowujecie Panie zanim zamrozicie? i jeszcze ta obawa że ciasto będzie takie trochę "sparciałe" po zmrożeniu... hmm...
Zawsze pierogi i uszka gotuję bardzo krótko ok. 1 minuty od zagotowania, wykładam na tacki, studzę i zamrażam.Odgrzewam albo we wrzątku albo mikrofali po rozmrożeniu.Są jak przed chwilą zrobione.
Odpowiedz na/ edytuj Kiedy zaczynacie przygotowania?
Kiedy zaczynacie przygotowania?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
Henia
Zawsze pierogi i uszka gotuję bardzo krótko ok. 1 minuty od zagotowania, wykładam na tacki, studzę i zamrażam.Odgrzewam albo we wrzątku albo mikrofali po rozmrożeniu.Są jak przed chwilą zrobione.