co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka napisał(a):

elzbieta8960 napisał(a):

Sarenko bardzo mi przykro ale nie robilam zdjec.....a efekt wysmienity.Filet dorsza pokroilam na kawalki ( zawsze mocze rybe w mleku jakas godzine aby pozbyc sie zapachu),nastepnie posypalam granulowanym czosnkiem i troszke sola,kawalki poukadalam w naczyniu zaroodpornym.Nastepnie na rybe dalam pieczarki podsmazone na masle ,na to starta marchewke.Nie dawalam cebulki a to ze wzgledu na meza.Majonez wymieszalam z ketchupem i i lyzeczka nalozylam na kawalki ryby.Zapiekalam w piekarniku ( 180 st )przez 20 minut pod przykryciem i 20 minut bez.Ryba wychodzi wysmienita .Polecam. A pomysl poddala mi sarenka swoimi odlotowymi schabikami ktore zreszta robilam juz kilka razy

Zabrzmialo apetycznie. Nigdy nie moczylam ryby w mleku, ale to pewnie dlatego, ze zawsze kupuje filety mrozone, w markecie, czyli masówka. Ale zachowam sobie ta wskazówke na przyszlosc. Bardzo mi milo, ze moje danie przypadlo Ci to gustu. Jak fajnie, ze mozemy czerpac od siebie nawzajem inspiracje



Warto namoczyc rybe w mleku pozbywasz sie nieprzyjemnego zapachu a poza tym ryba jest delikatniejsza w smaku.Jesli mam rybe zamrozona to zalewam mlekiem i ona sie w mleku rozmraza. Potem tylko obsuszam ja papierowym recznikiem i jest gotowa do dalszego dzialania.Polecam ten sposob ,moja tesciowa po pobycie u nas tez zaczela rybke moczyc w mleku i bardzo sobie chwali....

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?