Do Termar

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Do Termar

anullka7
  • anullka7

  • Posty: 246
  • Przepisy: 514
  • Artykuły: 0
Ja właśnie zrobiłam pyszny torcik,ubrudziłam sobie czubek nosapodjadając! kochani dajcie spokój już,każdy robi zdjęcia jak umie,ja dzisiaj też zrobiłam zdjęcie tortu,później wstawię przepis,wcale nie jest tak łatwo zrobić dobre zdjęcie ,dzisiaj zrobiłam 6,w tym 3 były zamazane,bo za blisko przystawiłam aparat.
Moje zdjęcia w początkach też nie były idealne,nie uważam jednak żeby zdjęcia Termar były aż tak złej jakości ,no może kilka,ale na innych bardzo dobrze widać potrawy.Jeżeli mogę coś doradzić ,to proponuję aparat trzymać troszkę dalej,nie za blisko potrawy i stanąć trochę dalej.W aparacie jest opcja przybliżenie ,należy ją wcisnąć.Wtedy mamy potrawę pod samym nosem,chociaż stoimy daleko i takie zdjęcie właśnie nam wyjdzie,blisko i wyraźnie.
Gdy wprowadzimy już zdjęcie na pulpit,możemy mieć problem z jego wstawieniem, bo jest za duże rozmiarem ,najlepiej nie ustawiać w aparacie formatów zdjęć,,ja robię tak.
Najeżdżam myszką prawym klawiszem na zdjęcie na pulpicie,te które mam zamiar wstawić do przepisu,nie otwieram go! następnie klikam i otwiera mi się tabliczka z zakładkami,najeżdżam na zakładkę RESIZE PICTURES klikam i zaznaczam format zdjęcia MEDIUM 80x600 i ok .
Pod pliczkiem zdjęcia, wyskakuje mi takie same tylko ze zmienioną nazwą medium.które bez problemu wprowadzam do komputera.
To bardzo proste,jeżeli pomogłam to się cieszę,tylko proszę nie pomyśleć że się tutaj wymądrzam ja po prostu sama tak robię zdjęcia.Pozdrawiam

Odpowiedz na/ edytuj Do Termar