na słonecznikowym
choć i tak rzadko, bo przerzuciłam się na garnek do gotowania na parze (i wciąż jestem pod jego wrażeniem)
To cytat z artykułu:
Zastosowanie oleju rzepakowego jest wszelakie: jest idealny do smażenia ze względu na odporność na utlenianie, polecany do pieczenia i duszenia, wykorzystywany do wyrobu majonezu,
Olej słonecznikowy jest to olej roślinny, spożywczy wykonywany z pestek rośliny oleistej - słonecznika. Wykorzystywany do gotowania i do sałatek. Z uwagi na dużą zawartość tłuszczy wielonienasyconych, nie należy go podgrzewać powyżej 100 stopni Celsjusza.
O i o to chodzi,zeby sie czegos nowego nauczyc,ja tego nie wiedzialam,a teraz juz wiem.Dzieki Misiu
Olej w kuchni
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Olej w kuchni
misia53