Test dzbanków BRITA

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Test dzbanków BRITA

BRITA - Twoja woda
Czesiu napisał(a):

BRITA - Twoja woda napisał(a):

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania: ponieważ rybki akwariowe są bardzo wrażliwe na nawet niewielkie zmiany warunków zewnętrznych (np. temperaturę lub pH wody), nie polecamy użycia wody filtrowanej do akwarium bez wcześniejszej konsultacji ze specjalistą.

(...)

Mamy nadzieję, że to rozwiało Twoje wątpliwości

"bez wcześniejszej konsultacji ze specjalistą"... Ja też mam rybki i nie wiem, czy będzie mi się opłacał zakup dzbanka filtrującego, tak abym rzadziej (?) zmieniał wodę, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi... Szczerze mówiąc sądziłem, że właśnie Wy postaracie się o zasięgnięcie rady u wymienionego specjalisty, i powiecie nam czy filtrowana Waszymi wkładami woda nadaje się o akwarium :/

Czesiu

Woda filtrowana przez nasze dzbanki badana jest pod kątem spożycia przez ludzi. Gatunków ryb jest wiele, żyją w różnych środowiskach i do życia potrzebne są im odmienne warunki. W różnych miejscach w Polsce twardość oraz inne parametry wody są inne, więc najpierw trzeba zbadać wodę pod kątem twardości i innych niebezpiecznych dla ryb pierwiastków. Organizm rybki jest o wiele bardziej wrażliwy niż człowieka, dlatego nawet najmniejsza zmiana w jej środowisku może być niebezpieczna. Polecamy zatem konsultacje ze sklepem, w którym się rybki zakupiło, aby dowiedzieć się szczegółów na temat warunków życia określonego gatunku ryby. Mamy nadzieję, że zrozumiesz naszą troskę o Twoje rybki Pozdrawiamy!

Odpowiedz na/ edytuj Test dzbanków BRITA