Olej w kuchni

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Olej w kuchni

Anula
  • Anula

  • Posty: 2320
  • Przepisy: 336
  • Artykuły: 1
misia53 napisał(a):


justka napisał(a):

justka napisał(a):

słonecznikowy do smażenia



na słonecznikowym
choć i tak rzadko, bo przerzuciłam się na garnek do gotowania na parze (i wciąż jestem pod jego wrażeniem)


To cytat z artykułu:
Zastosowanie oleju rzepakowego jest wszelakie: jest idealny do smażenia ze względu na odporność na utlenianie, polecany do pieczenia i duszenia, wykorzystywany do wyrobu majonezu,
Olej słonecznikowy jest to olej roślinny, spożywczy wykonywany z pestek rośliny oleistej - słonecznika. Wykorzystywany do gotowania i do sałatek. Z uwagi na dużą zawartość tłuszczy wielonienasyconych, nie należy go podgrzewać powyżej 100 stopni Celsjusza.

O i o to chodzi,zeby sie czegos nowego nauczyc,ja tego nie wiedzialam,a teraz juz wiem.Dzieki Misiu

Odpowiedz na/ edytuj Olej w kuchni